Skip to content
6.5.2023

Kevätretki Suomenlinnaan 6.5.

Tällä kertaa kevätretki suuntautui Suomenlinnaan, matka taitettiin yhdessä Arma Aboan kanssa. Sesonki ei ollut kuumimmillaan, joka toisaalta mahdollisti rauhallisen ruokailun ja kiireettömän vierailun ilman jonoja.

Matkaryhmä on juuri saapunut kohteeseen

Vierailu alkoi tutustumisella Sotamuseoon. Ulkoapäin vaatimattoman oloinen rakennus tarjosi paljon kiinnostavaa aineistoa, materiaalia sekä rakennelmia Suomen sotahistoriasta.

Jääkärilippu

Simo Häyhän juhlapuku arvomerkein

 

 

 

 

 

 

 

 

Jylhät kivipaadet oli muotoiltu Helsingin turvaksi 1700-luvulla Ruotsin vallan aikana. Historiaa tuntevat tiesivät kertoa, että suuria taisteluita linnoituksesta ei milloinkaan käyty vaan piiritettynä olleet antautuivat tilanteen käydessä ylävoimaiseksi.

Linnoitusrakennelmia Kustaanmiekassa

Linnoitusrakennelmia Kustaanmiekassa

 

 

 

 

 

Kuudelle saarelle levittyvässä bastionilinnoituksessa oli useita kymmeniä rakennuksia ja rakennelmia sekä muuta nähtävää.

Suomenlinnan kirkko toimi myös majakkana

Vanhaa tykistöä

 

 

 

 

 

 

 

 

Suomessa valmistettuja sota-aluksia suunniteltiin huollettavaksi saaren telakalla. Nyt pääosassa on siviiliveneily, lisäksi ainoa säilynyt Suomalainen sukellusvene on museoitu Susisaaren rantaan.

Telakka-allas

Vesikko maalattuna sota-ajan värityksellä

 

 

 

 

 

Saarilla olevat tunneliverkostot olisivat tarjonneet kokonaiseksi päiväksi tutkittavaa mutta nyt päätettiin tutustua vain maanpäällisiin rakenteisiin. Ehkä sitten seuraavalla kerralla kun yhdistys suuntaa Suomenlinnaan.

Rakennelmat ovat vaatineet paljon aikaa

Onneksi valo alkoi kajastaa